Eksperimentiranje i njegovi problemi – više detalja o sistemu Huna

U praksi se očekuje da će neki pojedinci biti uspješniji u prizivanju iscjeljenja od Aumakua. Ostali možda neće biti u stanju ovo postići, ali će biti u stanju pripremiti pacijente na samo iscjeljenje. Svatko tko se bavi sistemom Huna, pokušat će prvo naučiti nekoliko jednostavnih pokreta uma, ali će isto tako imati potrebu ići prema kraju tj. prema ostvarenju kontakta s Aumakua.

Pojedinci koji imaju sposobnosti medija će ponekada morati raditi sa članovima koji nisu toliko produhovljeni. Vjerojatno je da će u slučajevima opsjednutosti ili napada duhova sa “druge strane”, duhovni pojedinci potražiti pomoć svojih “vodiča” kako bi “vidjeli” duha koji uzrokuje probleme, te kako bi pratili progresivne rezultate tijekom egzorcizma koji se provodi. Ovo je posebna grana i nju provode samo oni koji imaju kvalifikacije.

Opsjednutost i drugi oblici “podvojenih ličnosti” se bilježe u sistemima Huna s mnogo detalja. Jasno je da su tijekom smrti niži i srednji JA često odvojeni jedni od drugih i da se pojedinačno mogu povezati kao “podvojene ličnosti” u živuće biće ili mogu u potpunosti opsjedati pojedinca. U slučaju amnezije u kojoj se pojavljuju nova i drugačija grupa sjećanja, može se predpostaviti da je Unihipili istisnut. Ukoliko postoji promjena u osobnosti, a sjećanja su ostala, samo je Uhane istisnuta. Ukoliko se čini da su se oboje osobnost i sjećanja promijenili, postoji potpuna promjena ličnosti u tijelu. Često Uhane je primorana napustiti tijelo zbog bolesti ili ozljede, dok Unihipili ostaje pamtiti i brinuti se za tijelo. Kako nema Uhane, nema induktivnog ili višeg razuma, pa je tako umobolan pacijent “iracionalan”.

U slučajevima gdje postoji iracionalan tip umobolnosti, i/ili potpuni gubitak ranijih pamćenja, izgledno je da je niže i srednje JA napustilo tijelo, te je ono palo u vlasništvo nečega što može biti

    “podčovjek” ili

    može biti vrlo mladi ili ozlijeđeni čovječji Unihipili.

Mediji (pa čak i umobolni pacijenti, kada se oporavljaju ili kada im opsjednutost tek počinje) opisuju kako vide ove duhove. Neki su izopačeni ili groteskni ili patuljasti, neki slijepi, a neki ni ne sliče čovjeku.

Sistem Huna predstavlja teoriju evolucije u kojoj se dijelići svijesti razvijaju prema gore, korak po korak, od grupe kamenja i vode, kroz biljno kraljevstvo, do insekata, ptica i životinja.

Čovjek ima tri JA ili odvojena duha i svaki uči lekciju na svom nivou i tada diplomira na nivo iznad. Za ilustraciju možemo nazvati Unihipili učenikom prvog razreda, Uhane drugog razreda i Aumakua trećeg razreda. Svaki dio povezan je sa dijelom iznad sebe u trojstvenog čovjeka. Na ovaj način, Uhane uči Unihipili kako bi ovaj jednom postao Uhane divljaka i tada, kada dođe vrijeme diplome, on se rađa u divljem tijelu. On je tada Uhane i spreman je učiti, kroz nekoliko života, korištenje induktivnog razuma. U ovom novom, divljem tijelu, postoji novi Unihipili koji je tek diplomirao iz kraljevstva životinja. On je mogao biti JA u vrlo inteligentnom psu i počinje učiti od nove Uhane. S njima i iznad njih je Aumakua koja, prema Hunama, još nije diplomirala na taj nivo, ali koja je dugo učila biti zajednički duh (eng. Oversoul) nižih kraljevstva. Aumakua se naziva “pouzdani roditeljski JA” i navodno treba demonstratirati tu pouzdanost prije nego što preuzme nadgledavanje ljudskog Unihipili-ja i Uhane.

U ovoj školi, ima i onih koji “izbjegavaju nastavu”. Slučajno ili bilo kako drugo, Unihipili i Uhane se često razdvoje tijekom smrti ili kada je ludilo uzrokovano bolesti ili ozljedom, te je Uhane istisnuta iz tijela. Niže JA, kada je samo i nije pod nadzorom Uhane, na “drugoj strani” daje sve od sebe kako bi se vratilo u tijelo kao dio “podvojene ličnosti” ili kao duhovi koji opsjedaju. Oni prisustvuju seansama i pretvaraju se da su normalni duhovi, mogu čitati misli i sjećanja onih koji također prisustvuju seansama i pretvaraju se da su mrtvi prijatelj, rođak ili čak neka poznata povjesna ličnost. Nisu u mogućnosti koristiti induktivni razum i rado govore ono što misle da slušalac želi čuti.

Iznenađujuća situacija se često može naći u slučajevima kada Unihipili neke napredne individue, poslije ili prije vremena fizičke smrti, na neki način dođe u kontakt sa Aumakua i preda joj misao u obliku molitve i tok životne snage. Ovaj Unihipili ima sjećanja svojih prošlih života i nije zaboravio mehanizam kojega je naučio koristiti. On je međutim iracionalan i djetinjast. Prvo pronalazi živu osobu iz koje može ukrasti životnu snagu, često su to adolescenti (dječak ili djevojčica) te zatim počinje izvoditi šale. On stvara svoje molitve i postaje mnogo više od običnog duha (koji samo koristi ukradenu životnu snagu kako bi lomio ili bacao stvari). On postaje super-duh koji može dobiti imunitet prema vatri ili koji može aportirati vatru ili vodu ili kamenje ili bilo koje druge stvari.

Aumakua ima kontrolu nad nekim od predstava, da nitko od onih nad kojima su rađene šale, ne bi zadobio trajne ozljede. Ukoliko Unihipili koristi ukradenu životnu snagu bez kontakta sa svojom Aumakua, mogao bi pomicati objekte i došao bi vrlo blizu trenutku da ozlijedi živućeg pojedinca. Aumakua dozvoljava mnogo veće korištenje slobodne volje nego što prosječan roditelj dozvoljava djetetu. U životinjskom svijetu slobodna volja se dozvoljava na većoj razini i životinja jede životinju, ali evolucija djelova svijesti se ne usporava jako. Uvijek ima svježih tijela u koje se može ući. Međutim, donjim kraljevstvima vladaju instinkti, a kod slušanja instinkta dozvoljeno je malo slobodne volje. Ptice grade gnijezda po određenim predlošcima i tijekom sezone lete na sjever ili jug. Postoji red među ovom naoko konfuzijom koja je uzrokovana evolucijom prema stupnju u kojem se može dobiti kompletna slobodna volja. Ovo dostignuće može doći nakon diplome iz Aumakua stupnja, međutim naši umovi nisu u mogućnosti doseći tako daleko i ne možemo biti sigurni u to.

Mi ćemo uložiti sav trud kako bi naučili Huna sistem i kako bi zadobili direktnu pomoć Aumakua i njenih saveznika na višem nivou. Vrlo je važno znati što je moguće više o djelovanjima Aumakua u stvaranju duhovnog fenomena i naročito u stvaranju fizičkog fenomena. Gotovo svi fenomeni Duhovnih Znanosti (osim predosjećaja, pojava duhova i slično) proizvode duhovi koji su u mogućnosti kontaktirati živućeg medija i tako koristiti njegovu ili njenu životnu snagu. Mali broj ovih duhova su u mogućnosti stvoriti duhovni fenomen (aporte, materijalizaciju itd), osim onih koji su naučili na neki slučajan način kako dotaknuti Aumakua i dati joj ispravnu misaonu formu uz dovoljnu količinu životne snage. Činjenica je da niti jedan od ovih duhova ne zna Hunu.

Oni su svi pokušali dati odgovor živima kako proizvode ove fenomene. Njihovi odgovori su bili nepraktični (i često nelogični) baš kao i oni koje su davali duhovni istraživači. Nakon stotina godina spekuliranja, niti jedna teorija nije dana koja bi mogla pružiti prihvatljivo objašnjenje. Kod davanja općenite teorije koja pokriva cijelo područje, osim nekoliko mehanizama koji su još uvijek u crnom kutu, Huna obećava da će izvući Duhovne znanosti iz mrtve točke u kojoj je već zadnja tri desetljeća. Isto se može reći i za mrtvu točku u kojoj se našla Psihologija i srodne znanosti.

Religija je također u mrtvoj točki već neko vrijeme, stariji oblici već nekoliko stoljeća, a noviji oblici koji uključuju moderna psihologijska otkrića (New Thought, Christian Science, Unity itd) jednako dugo su u mrtvoj točki koliko Psihologija i Duhovne Znanosti. U novim religijskim oblicima, mehanizmi i teorije Huna su djelomično uhvaćeni, sa činjenicama da su slučajevi iscjeljenja tijela često zabilježeni. Ovdje nalazimo mnogo dokaza činjenici da će Hune funkcionirati u rukama bijelaca (tamnije rase su po prirodi više sklone duhovnom što je i prednost). Ako je toliko napravljeno sa tako nepotpunim znanjem, veće ostvarenje se može postići sada kada imamo potpuno razumijevanje elemenata i mehanizama.

Trebali bi biti u mogućnosti stvarati željeni fenomen bez potrebe sobe za seansu, zvanja duhova za pomoć i bez potrebe za medijem. Ne možemo znati do koje granice možemo ovisiti o Univerzalnim Udruženim Višim JA (ili bićima iznad toga) da nam pomažu u rješavanju socijalnog sistema koji će nam dati pravednost, slobodu i red u kojem ćemo pomagati jedni drugima umjesto da se sebično natječemo sa vatrenošću životinjskog kraljevstva. Možemo sa sigurnošću reći da, za početak organiziranja grupe kada se radi na većoj razini, ne mogu krivo formulirati “molitvu” i predvidjeti reforme koje će se uračunati u Zlatno Pravilo. Čak i negativna verzija, “Ne čini drugome…” je snažan alat ukoliko bi ga mogli koristiti.

Kasnije, kako proučavanje Huna napreduje, mora se uložiti truda kako bi vidjeli možemo li spaziti na časak od Po Aumakua (Aumakua svih Amuakua) savršeni plan za društvenu organizaciju svijeta. Ukoliko ne uspijemo u ovome, možemo li barem stvoriti trenutni plan kojeg će se usavršiti tokom vremena. Nauka Huna iz davnina ukazivala je na normalan način života kao na najvažniji kriterij. Za svako živo biće smatralo se da je u svom namjenjenom stupnju evolucije i da ima dovoljno vremena rasti prema gore. Obiteljski život je dobar. Svaki normalan život je dobar. Nije postojala znanost asketizma i samoprijekora. Uvijek je bilo dovoljno vremena izrasti do stupnja višeg stanja svijesti.

Ovo je drastičan kontrast u usporedbi sa određenim dogmama koje su se ušuljale u Kršćanstvo i u druge mlađe religije. Mi svi ne možemo “prodati i dati siromašnima” jer bi inače imali samo siromašne prosjake. Mi svi ne možemo uzeti žutu odoru i prosjačku posudu Budizma, te ostaviti prijatelje i obitelj. Mi svi ne možemo postati pustinjaci koji žive polu izgladnjeli u pećinama u nadi da će pronaći boga. Običaj, tako čest u Indiji, gdje se čak i u četrdesetim godinama ostavljaju obitelji i prijatelji, te se odlazi u samostane kako bi se “vidio Bog” ne smatra se ispravnim u Huni. U Huni pojedinac uči ili pomaže ili liječi, svatko po svojim mogućnostima, čak i kada je taj pojedinac jednom ili kontinuirano uspio na svoju volju dotaknuti Aumakua.

–> Huna i nekoliko ostalih religija<–

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s