Kako pomoći drugima

Ho’oponopono naučava da jedini način kako možemo pomoći drugima koji su u nevolji je taj da pročistimo sebe, svoje unutrašnje, nesvjesne, štetne energije koje su zapravo i odgovorne za problem, htjeli mi to priznati ili ne. Kad netko u našoj okolini doživljava neki problem, uobičajeno mišljenje je da mi osobno s time nemamo veze, tj. da ga mi nismo uzrokovali niti smo za njega odgovorni. Ho’oponopono ukazuje na suprotno i poučava da, budući da je nečiji problem dio naše osobne stvarnosti, koju mi također proživljavamo, mi smo odgovorni za to. Ne samo da smo odgovorni za uzrok nego i za razrješenje.

Preuzimanje odgovornosti je samo početak; okrivljavanje sebe nije smisao ovog procesa (Treba razlikovati preuzimanje odgovornosti i krivice). Razrješenje je smisao primjene Ho’oponoponoa, a do njega se dolazi preuzimanjem odgovornosti i za razrješenje. Kako smo mogli nešto skriviti, tako možemo to i ispraviti.

Prema tome, pojedinac može izliječiti i transformirati čitavu svoju obitelj i širu zajednicu, ali samo uz pomoć Božanske inspiracije. Da bismo tu inspiraciju mogli primiti, potrebno je pročistiti svoje unutrašnje energije, sve svoje “smeće” koje se tijekom godina nakupilo u memoriji, u podsvijesti, a to je moguće uz gore spomenute četri svete misli – kroz pokajanje i ljubav.

“Šta bi terapeut trebao učiniti kad ga posjeti klijent?“ pitao sam, želeći da istražim specifične načine liječenja ljudi.

Samo da ih voli,“ Dr. Hew Len je odgovorio. „Ono što je važno je da voliš osobu jer je dio tebe, i tvoja ljubav će joj pomoći da obriše i očisti program aktiviran u njenom životu.

“Posredstvom ljubavi dobivamo Božansku inspiraciju za to što nam je činiti u pojedinom slučaju.”

– Iz knjige “Nulte granice”

Za seminar Ho’opono pono kao i druženja – hopsanja jednom tjedno možete se prijaviti OVDJE!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s