Memorija ili inspiracija

Djelovati možemo iz memorije ili iz Inspiracije. Memorija je mišljenje, Inspiracija je dozvoljavanje. Većina nas živi na temelju memorija. Njih jednostavno nismo svjesni jer smo u osnovi nesvjesni. Gledajući svijet na ovaj način, Božanska Inteligencija pošalje poruku odozgo prema dolje, u naš um. Međutim, ako se naše memorije odigravaju, za koje možemo reći da se kod većine skoro konstantno odigravaju, nećete čuti Inspiraciju, a kamoli djelovati u skladu s njom. Kao rezultat, Božanska riječ ne dolazi do nas, jer smo prezauzeti sa slušanjem starih navika i davno donesenih odluka u našim glavama da bi ih čuli.

Kako kaže i sam dr. Hew Len, svaka individua ima svoju svijest, podsvijest i nadsvijest (koja je dio Božanske svijesti, kao što je kapljica dio oceana). Iako smo uglavnom svjesni, većina naših ponašanja nisu plod svjesnog nauma, nego činimo stvari nesvjesno, većinom iz podsvijesti a ponekad iz nadsvijesti.

Podsvijest sadrži svu memoriju naših prošlih iskustava, a nadsvijest ima uvid i u sve ono što nismo iskusili a možemo. Ako djelujemo iz podsvijesti, to znači da djelujemo iz memorije iskustava. Ako djeujemo iz nadsvijesti, to znači da primamo inspiraciju direktno iz Više svijesti, od Boga.

Kad mislimo i djelujemo prema memoriji (sakupljena iskustva koja su se formirala u uvjerenja, predodžbe, navike i slično), ograničeni smo vlastitim iskustvima. No, kad djelujemo na osnovu inspiracije koju dobivamo iz nadsvijesti, tj. od Božanske Inteligencije, onda su naše mogućnosti neograničene, sve nam je moguće. Poruke “odozgora” možemo bolje primati ako sprječimo one “odozdola” koje pomućuju naš um. Zato je potrebno redovito pročišćavati svoju podsvijest, dovesti se u nulto stanje, biti kao tabula rasa kako bismo bez ometanja mogli primati Božansku inspiraciju. Teško možemo čuti ili osjetiti inspiracije i ideje “odozgora” ako smo puni programa ili memorija (predrasude, uvjerenja, predodžbe, navike, očekivanja i slično). Zato ih se trebamo redovito rješavati, svakodnevno ih čistiti spomenutim četrim mislima.

Naša svijest je ograničenog kapaciteta i ne može registrirati ni upamtititi sve podatke koje tijekom dana primamo, no podsvijest to može i čini. S obzirom na svoj ograničeni kapacitet, naš svjesni um nema pojma šta se sve događa u našoj stvarnosti, pa stoga ne može donositi optimalne sudove, odluke i slično.

Tor Norretranders je napisao: “Činjenica je da svake sekunde milioni djelića informacija preplavljuju naša čula. Ali naša svijest obrađuje možda samo oko četrdeset djelića informacija u sekundi – najviše.“ Prema tome ne možemo se osloniti na naš svjesni niti podsvjesni um, već se trebamo povezati sa svojom nadsvijesti i s Božanskom inteligencijom kako bismo umjeli dovesti sebe u stanje blagostanja.

Dr. Hew Len često ističe da svjesni um može registrirati oko 15 informacija u jednoj sekundi, dok se 15 miliona informacija dogodi u svakom trenutku. Nema šanse da shvatimo sve elemente koji se odigravaju u našem životu. Prema tome, moramo otpustiti svoje zamisli, ideje, predodžbe, uvjerenja i slično. Umjesto toga, trebamo vjerovati u ono što primamo intuicijom od nadsvijesti ili Više svijesti.

aumakua_uhane_unihipili

Na slici je prikazan način na koji radi funkcionira primanje Božanske Inspiracije. Inspiracija dolazi od Božanske Inteligencije, ali memorija je program u nesvijesti ljudske vrste. Program je kao vjerovanje, programiranje koje dijelimo sa ostalima kada ga primijetimo u ostalima. Naš izazov je da očistimo sve programe tako da se nađemo nazad u Praznini (eng. Void), gdje smo u mogućnosti da primimo Inspiraciju.

Mnoge memorije dijelimo sa drugima. Kada primijetite nešto u drugima što vam se ne sviđa, to znači da to također imate u sebi samima. Vaš zadatak je da to očistite. Kada očistite u sebi, to će napustiti i drugu osobu isto tako. U stvari, u konačnici će napustiti čitav svijet.

Samo 15 bitova informacija je dostupno svjesnom umu, ali zato postoji 15 miliona bitova koji se događaju oko nas u svakom trenutku. Nismo u mogućnosti da razumijemo sve elemente koji se odigravaju u našim životima. Zato moramo pustiti. Moramo vjerovati.

“Žao mi je.”, “Molim te oprosti mi.”, “Hvala ti.”, “Volim te.”, “Ti si prelijep/prelijepa.”

Za seminar Ho’opono pono kao i druženja – hopsanja jednom tjedno možete se prijaviti OVDJE!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s