Nulte granice – Izvod

Ja upravljam svojim životom i vezama sa ljudima prema slijedećim uvidima:

1. Fizički Univerzum je jedna aktualizacija (realizacija) mojih misli.
2. Ukoliko su moje misli kancerogene, one stvaraju kancerogenu fizičku realnost.
3. Ukoliko su moje misli idealne, one stvaraju fizičku realnost ispunjenu LJUBAVLJU.
4. Ja sam 100% odgovoran za kreiranje mog fizičkog univerzuma onakvog kakav je.
5. Ja sam 100% odgovoran za ispravljanje kancerogenih misli koje stvaraju bolesnu realnost.
Ne postoji takva stvar koja se zove vani. Sve postoji kao misli u mome životu  je ono što se lično nas dotiče.
Ipak mi relativno malo znamo i razumijemo kako se on odvija
i kako on djeluje na našu svjesnu volju.

~§~

Dr Joe Vitale and dr Hew Len
Benjamin Libet, „Imate dvije mogućnosti da živite svoj život,“ objašnjavao je Dr. Hew Len. “Iz sjećanja ili iz inspiracije. Sjećanja su stari programi koji se ponavljaju. Inspiracija je poruka koju vam šalje Božanstvo. Vi hoćete da dođete do inspiracije. Jedini način da čujete Božanstvo i prihvatite inspiraciju je da očistite sjećanja. Jedina stvar su u stvari četiri rečenice koje se stalno ponavljaju, upućene Božanstvu.

„Volim te“.
„Žao mi je.“
„Molim te oprosti mi.“
„Hvala ti.“

~§~

Modernizirani Ho’oponopono, proces pokajanja, opraštanja i preobražaja je molba Ljubavi da poništi i zamijeni štetne energije sobom. Ljubav to postiže tekući umom, počinjući sa duhovnim umom, sa supersviješću. Zatim nastavlja kroz intelektualni um, svjesni um, oslobađajući ga od energija mišljenja. Konačno, prelazi na emotivni um, podsvijest, oslobađajući ga od štetnih emocija i puneći ga sobom.

~§~

Svi vi ste ovdje da bi ste čistili ili da ne bi ste čistili. Možete da izaberete šta god hoćete, ali vi ne odlučujete da li ćete to dobiti ili ne. Vi vjerujete Božanstvu da će učiniti ono što je pravo za vas. Da li to možete znati bolje od njega? Teško. Pustite to njemu.
Čistiti. Čistiti. Čistiti.

“Moja namjera je da budem u skladu sa Božanskim namjerama,” rekao sam Dr. Hew Len-u.

Mi smo ovdje samo da bi smo čistili, podsjetio je mene i sve druge tokom vikend seminara. Čistite stalno, neprekidno, da bi ste očistili sva sjećanja kako bi vas Božanstvo moglo inspirisati da uradite to što treba da se uradi.

~§~

Ja sam kreator onoga JA JESAM, savršen, kao što su svi i sve. Ono što nije savršeno je smeće, sjećanja koja se javljaju, ponavljajući se kao osuda, ljutnja, bijes, nadraživanje, i Bog zna šta sve još i koliko toga sr..a koje se nalazi u našoj Duši.

Ti ne govoriš te rečenice da bi ti bilo oprošteno od strane Božanstva; govoriš ih da bi ti sebe očistio. Govoriš ih Božanstvu, ali one postoje tebe da očiste.

Drugim riječima, Božanstvo nas već obasiplje ljubavlju. Nikada nije ni prestalo. U nultom stanju, gdje su granice nula, najbliži način za opisivanje bi bio stanje ljubavi. To je tu. Ali ti nisi tu. Tako kazivanjem, „Volim te, Žao mi je, Molim te oprosti mi, Hvala ti,“ vi čistite programe u vama koji vas sprečavaju da budete čisto stanje: ljubav.

Šta radiš da bi čistio?

Sve što radim je da govorim ’Volim te’, ’Žao mi je’, Molim te oprosti mi’, i ’Hvala ti’, nanovo i nanovo.
Fraze koje izgovaram su kao magične riječi koje otvaraju kombinacionu bravu kosmosa. Kada recitujem te fraze, koje izgledaju kao pjesma, otvaram se Božanstvu kako bi me očistilo i izbrisalo sve programe koji me sprečavaju da budem u sadašnjem trenutku.

~§~

Dakle mogao bih biti Jungijanac ili Frojdovac ili Rajhijanac ili bilo šta drugo?

„To nije važno,“ istakao je. „Ono što je važno je da voliš osobu jer je dio tebe, i tvoja ljubav će joj pomoći da obriše i očisti program aktiviran u njenom životu.“

Nije važno šta ti ili tvoji treneri govorite ili radite, sve dok volite osobu sa kojom ste, ponovo je pojasnio. „Upamti, osoba koju gledaš,lecis, je tvoje ogledalo. Ono što oni doživljavaju, to dijele sa tobom. Očisti taj program koji dijelite, i oboje će te biti dobro.“

„Ali kako?“
„Volim te.“ Reče.

Za seminar Ho’opono pono kao i druženja – hopsanja jednom tjedno možete se prijaviti OVDJE!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s