Razgovor s unutarnjim djetetom

Morrnah Simeona je slikovito prikazala postojanje svakoga od nas kao suradnju tri djela – majke (svijesti), oca (nadsvijesti) i djeteta (podsvijesti). Kada ta obitelj funkcionira sretno, kada je komunikacija glatka i teče bez blokada, tada smo u nultoj točki, na Izvoru. Iz te točke sve je moguće. Kada djelujemo iz te točke, sve je slijed sinkroniciteta, a život je radost koju dijelimo i umnožavamo.

Postoje informacije koje mogu pokvariti tu komunikaciju. Riječ je o sjećanjima. Sjećanja koja smo donijeli u ovu inkarnaciju izazivaju u našim životima situacije koje trebamo osvijestiti da bi mogli rasti i napredovati. Ta sjećanja bivaju okidač neslaganja u radnoj okolini ili u obitelji. Kada ih osvjestimo i suočimo se s njima, kad preuzmemo 100% odgovornost, kad odlučimo očistiti ta sjećanja iz sebe, tada se ona brišu. Zauvijek.

indigodjeca

Evo primjera kako h’oo terapeut vodi razgovor sa djetetom u sebi.

Zatvorite oči i obratite pažnju na dijete u sebi. Obratite mu se, veoma polako, strpljivo:

– Po prvi puta u kreaciji, priznajem tvoju prisutnost u meni.
– Ovo je prvi put da sam svjestan/na da si dio mene.
– Volim te, volim te…
– Žao mi je. Molim te oprosti mi za sva nakupljena sjećanja koja si doživjelo kao tugu, žalost, bol…
– Želim sve to poništiti

Uvijek zatražite dopuštenje od djeteta:
– Molim te dozvoli mi da te pomilujem s ljubavlju i brižno. (Onda to učinite, veoma nježno.)
– Volim te. Molim te oprosti mi za sva nakupljena sjećanja koje sam u tebi spremio/la.
– Hvala ti što si dio mene.
– Žao mi je ako sam bio/la nemaran/na, ako se ne brinem dobro za tebe – žao mi je.

Pomozi mi otpustiti (napravite pregled svog tjelesnog stanja, glavobolje, bolovi u leđima…) bilo kakvu bol koju doživljavamo – molim te, otpusti sva sjećanja u kojima to ponovno proživljavaš! Ne znam šta su ta sjećanja, ne želim znati što su ta sjećanja, ali ti znaš i stoga to možemo ponuditi Božanskom kroz nadsvijest, možemo zamoliti Božansko da to oslobodi… učinite to dok mazite dijete po glavi.

Zatim tražite dopuštenje da ga jako nježno zagrlite (ne želimo uplašiti dijete, zato budite oprezni i nježni)
– Molim te dozvoli mi da te zagrlim. Hvala ti što si dio mene. Volim te i žao mi je zbog nagomilanih sjećanja koje si iskusilo kao tugu, žalost, bol – molim te, oprosti mi.

-Molim te pruži mi ruku kako bih je nježno uzeo/la, koju god ruku mi želiš pružiti, dobro je. Zatim uzmite pruženu ruku i nježno je pomazite ponavljajući: Hvala ti što si dio mene, dio kome nisam posvećivao/la mnogo pažnje. Volim te i žao mi je za sva nakupljena sjećanja koja si iskusilo kao tugu, žalost, bol – molim te, oprosti mi. Volim te.

Napravite još jedan pregled – recimo financijski: – ovo su problemi (nabrojite ih, recite djetetu što su), molim te, otpusti ih.

Zatim upitajte dijete da vam pruži drugu ruku: – Molim te, dozvoli mi da uzmem tvoju drugu ruku. Mentalno posegnite za drugom rukom, uzmite je i nježno pomazite. Promislite o problemima u vašim odnosima s drugim ljudima. Šta se to u meni događa da imam ove probleme u odnosima? Osvijestite probleme, (nervozan/na sam, živčan/na…) ne znam što se događa ali molim te da to otpustiš… ponovno nabrojite sve što želite otpustiti.

Sad tražite dopuštenje da dotaknete djetetova ramena. Molim te, dozvoli mi da ti dotaknem ramena i dam ti beskrajnu ljubav. Pogledajte ga u oči i recite: Hvala ti, hvala ti, hvala ti što si dio mene, zaista sam zahvalan što znam da postojiš kao dio mene, o kojem nisam brinuo od početka vremena. Žao mi je. Volim te. Hvala ti što mi dozvoljavaš da budem dio tebe… Ti i ja možemo hodati ruku pod ruku s Božanskim u prisutnosti Aumakua, u svjetlost.  (ja ovaj dio preskačem sa Božanskim i Aumakuom, nego se obratim ovom svom, pravoslavnom Bogu)

Sada napravite 7 ponavljanja disanja, palca i kažiprsta spojenih, ruke u krilu, stopala dodirujući tlo.

Za seminar Ho’opono pono kao i druženja – hopsanja jednom tjedno možete se prijaviti OVDJE!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s