Numerologija

Svi jako dobro znamo za horoskopske znakove i znamo određene karakteristike pojedinih znakova. No, jeste li znali da numerološki gledano vaše osobine ovise i o samom datumu rođenja. Naime, broj ili brojevi koji se nalaze u datumu vašeg rođenja, vrlo su znakoviti, te su dio vas kao osobe, osobnosti, vaše prošlosti i budućnosti. Sve što trebate učiniti je naći datum svojeg rođenja i pročitati što piše pod njim. Iznenaditi će te se koliko su karakteristike točne. Brojke uistinu ne lažu!

8617207_orig

Pojam numerologija odnosi se na bilo koji od mnogih sustava, tradicija i vjerovanja u mističku ili ezoteričku vezu između brojeva i materijalnih stvari ili živućih bića. Riječ numerologija je složenica od latinske riječi numerus što znači broj i grčke riječi logos, što znači govor, riječ, pojam, misao te bi pojam numerologija mogli definirati kao znanost o brojevima.

Numerologija je jedna od najstarijih znanosti koja se bavi proučavanjem utjecaja brojeva na svojstva i sposobnosti ljudi i na njihove međusobne odnose. Njezini počeci datiraju još iz doba Egipćana. Poznati grčki matematičar Pitagora smatra se začetnikom numerologije. Vezana je uz astrologiju i druge slične znanosti.

Za numerologiju postoji samo devet brojeva od kojih se rade svi proračuni. Metodom zbrajanja brojevi se svode na jedan od cijelih brojeva, a na svaku osobu utječu tri broja: osobni broj ili broj bioritma, broj cilja u životu ili sudbinski broj te broj životnog puta, kojeg osobno smatram najvažnijim brojem, i naravno tu se dodaje i broj imena. Numerolozi skraćuju brojeve i potom izvode zaključke na osnovi te znamenke.

Postoje različite numerološke škole kao što su kaldejska, kabalistička ili pitagorejska, koje predstavljaju zasebne numerološke sustave koji svaki na svoj način tumače numerološka značenja brojeva, no postoji i numerološki sustav koja prelaze granice matematike i prelazi u mistiku. Takav sustav je Keyamani numerološki sustav brojeva, čija tumačenja ne treba povezivati s drugim sustavima, jer ona svoj puni značaj dobivaju isključivo unutar keyamanija…

Numerološki sustav kojim se ja koristim je Pitagorejski (hrvatski) numerološki sustav od 9 brojeva, te sadržava slova č, ć, dž, đ, š i ž. Naravno da numerološku analizu prilagođavam mjestu, tj. državi u kojoj je osoba rođena, stoga ukoliko se ne radi o zemljama Balkana, koristim i kaldejski numerološki sustav koji se u tom slučaju smatra univerzalnim.

Za više informacija obratite mi se putem maila ili ispunite web obrazac!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s