Stupnjevi Usui Reikija

Usklađivanja su prava srž Usuijeve metode prirodnog iscjeljivanja. Reiki je japanska riječ za univerzalnu energiju životne sile koja nam je prirođena. Svatko može položiti ruke na drugu osobu i prenijeti magnetičku energiju životne sile.

Ono što Usuijevu metodu čini jedinstvenom je postupak usklađivanja koji se može opisati kao niz inicijacija kod kojih majstor reikija, koristeći veoma drevnu “tibetansku tehnologiju”, prenosi učeniku energiju u veoma pojačanom obliku.

Energija djeluje na takav način da stvara otvoreni kanal za kozmičku energiju koja utječe kroz učenikovo tjeme, kroz gornje energetske centre i istječe kroz dlanove, za korištenje kod budućih tretmana. Osim toga, brzina titraja tijela povećava se, započinjući razdoblje čišćenja koje traje 21 dan i koje se događa kao posljedica odbacivanja negativnih obrazaca i blokada zbog ubrzanja energetskog obrasca određene osobe.

Usklađivanja su veoma precizna i može ih prenijeti samo majstor reikija obučen u metodi dr. Usuija.

Učenje Reikija dijeli se na stupnjeve.

Inicijacija prvog stupnja – SHODEN

Reiki se prima u direktnom kontaktu sa Učiteljem tijekom četiri ceremonije inicijacije. Tijelo, duh i duša se usklađuju, povećava se učestalost titraja, izlučuju se toksini i prenosi se iscjeljenje.

Uči se autotretman, kao i način pružanja tretmana drugim osobama, način tretiranja životinja i biljaka, hrane koju konzumiramo te planeta Zemlje. Osobni se život preobražava a spiritualni se napredak osobe ubrzava.

Osoba postaje kanal za Reiki. Polaganjem ruku kroz sebe može slati Reiki primatelju u svako doba, ili ga davati samom sebi. Povećava mu se osetljivost za suptilnije energije. Naročito se u rukama s vremenom opažaju sasvim novi osećaji. Kroz Reiki kanal usmjerava se samo Univerzalna životna energija. Na primatelja ne prelazi osobna energija učitelja, niti se osobi iniciranoj u Reiki smanjuje njena osobna energija. Upravo suprotno, osoba je sposobna primiti puno više svjetlosti i ljubavi u svoj život.

Sama inicijacija u prvi stupanj  traje oko 15 min.

Osoba postaje otvoren kanal za Univerzalnu životnu energiju i ta kao i svaka Reiki inicijacija važi za čitav život. Protok energije će biti sve veći što je inicirana osoba više koristi jer se propuštanjem energije čiste njeni kanali kroz tijelo.

Inicijacija drugog stupnja – OKUDEN – omogućava djelovanje na dublje uzroke bolesti što je vrlo bitno. Omogućava se rad na problemima bilo koje vrste i mogu se posebno tretirati fizicki i psihički problemi. Na drugom stupnju se uči „meditacija“ na simbole koja predstavlja bitnu aktivnost za praktičare jer se rad u Reikiju i zasniva na radu sa simbolima.

Drugi je stupanj duboko psihičko otvaranje, kapaciteti zapanjujuće rastu. Tijekom tečaja dobivaju se simboli i odgovarajuće mantre.

Djeluje na fizičkom, emotivnom i spiritualnom nivou, iscjeliteljske moći se značajno usavršavaju, intuicija raste.  Uči se tretiranje uzroka poteškoća kao i rad na daljinu (u vremenu i prostoru).  Interesantan dio je djelovanje na raznim životnim situacijama.

Vrlo interesantna mogućnost koja se dobija u drugom stupnju je isceljivanje na daljinu tj. tretmani na daljinu. Može se poslati Reiki bilo gdje na Zemlji, a razdaljina nije nikakvo ograničenje.

Inicijacija trećeg stupnja – SHINPIDEN – je uvod u majstorstvo i omogućava Reiki praktičaru da podigne i pročisti maksimalno svoju vibraciju i dobije duboke uvide o svom životu, svijetu koji nas okružuje i isceljivanju.

Ova je inicijacija ogroman proboj u spiritualnom napretku praktikanta. Potencijali prenošenja energije i terapeutska učinkovitost se posebno usavršavaju, osobna intuicija još više zapanjujuće raste, produbuljuju se  spiritualna iskustva.

Učiteljski dio – SHIHAN – daje znanje potrebno za iniciranje novih osoba i samo oni koji imaju četvrti stupanj mogu inicirati druge.

Podrazumijeva znatan osobni razvoj na svim razinama. Program je individualan i temelji se na potrebama inicijanta.

reiki_neni

Inicirati znači i iscijeliti, znači ponovo pravilno složiti, znači stopiti čovjekov „ja“ s neosobnom univerzalnom svemirskom silom.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s